![]() | Начало |
| Сморгонь.org | Погода | Расписание поездов | Фото | ФорумыХостинг |
![]() ![]() ![]() |
*** | |
|
Во, гэта тэма, патрэбна! Таксама жадаў зрабіць яе.
ЧпБ - гэта да! "Не жадаю" і "Годнасць" - гэта......усё! Вось "гомель на сувязі" таксама нічога. QUOTE аб астатніх гуртах ні слыху ні духу(па крайне-меры ў сеціве) - дзе яны дзеліся, не разумею. Дык можа хто падкажа? Мусара усіх пахаплялі, яныж усе спяваюць ...так-як... супраць вусатага. :) | |
|
А вось і мы - ЧпБ. Запрашалі дык маеце ;)
Што ж магу напісаць... Можа трохі не сціпла, але на конт Рухавіка я ўжо калісці выказваўся.... Добра што прабуюць, але застаецца жадаць большага. Проста я не лічу за рэп тое што граюць на жывых інструмэнтах, а дакладней тое што больш па музыцэ падобнае да року. На конт аднатрэкавых выканаўцыў, дык акрамя Нестандартнага Варыянту яшчэ Сярога нешта чытаў, але ён сам сябе да рэпераў не залічвае, дык што не ведаю як гэта разглядаць. Ёсць яшчэ гурт BGS, яны нават раней за нас пачалі, толькі іх не магчыма ў сеціве нават знайсці, толькі на нейкіх складанках раз на нейкі час з'яўляюцца. Раней так сама былі гурты якія рабілі нават някепскі хіп-хоп па беларуску, але зараз аб іх ня слыху, ня духу. А на конт нас дык можна яшчэ тут прачытаць наша інтэрв'ю ў "Музыкальнай Газете" - _http://www.nestor.minsk.by/mg/2005/25/mg52505.html Толькі шкада, што на расейскую мову патлумачылі. Але інтэрв'ю атрымалася цікавае. | |
|
Ничего не имею против этого музыкального направления, очень даже свежо и любопытно, но как связать консервативные взгляды Krou на смешивание белорусской и русской культуры и такое лояльное отношение к вливанию современной американской культуры? Не "запавет" же наших праотцов- hip-hop? Или мы избирательно выполняем "запаветы"- язык сохраняем, а музыку сменим? :)
| |
|
Я ЗА развитие белорусского рэпа!!!!!!!!!!
| |
|
QUOTE(Jazzwoman @ Oct 6 2005, 10:35) Ничего не имею против этого музыкального направления, очень даже свежо и любопытно, но как связать консервативные взгляды Krou на смешивание белорусской и русской культуры и такое лояльное отношение к вливанию современной американской культуры? Не "запавет" же наших праотцов- hip-hop? Или мы избирательно выполняем "запаветы"- язык сохраняем, а музыку сменим? :) Кветачка, ты зноў нешта блытаеш. Ідучы далей Тваім лагічным ланцужком, дык мы павінны жыць на вёсках, хадзіць у лапцях й слухаць фальклёр. А я такога не казаў. Не пра такі кансэрватызм мы кажам (дарэчы гэта ўжо не быў бы кансэрватызм, а дурасць). Трэба ісці з часам, але захоўваць традыціі і "запаветы". Хіп-хоп - ідзем з часам, на беларускай мове - традыцыі. Эх ваша жаночая лёгіка :) Дарэчы, так для цікавасці, мяркую што вы ведаеце Беларускі фальклёрны гурт Стары Ольса ( _http://staryolsa.com/ ) , музыка Беларускага сярэднявечча. Дык магчыма што яны прымуць удзел у адным з нашых трэкаў. Гэта так наконт традыцый ;) :P P.S. І яшчэ адна, вельмі важкая справа, не пішацца QUOTE белорусской , а БЕЛАРУСКОЙ (па расейску). Няма такога слова Белорусь, ёсць БелАрусь, й адменяецца на БелАруСкі.
| |
|
QUOTE БЕЛАРУСКОЙ (па расейску). Няма такога слова Белорусь, ёсць БелАрусь, й адменяецца на БелАруСкі. Молодец!Есть такой портал "Gramota. ru", он академический. Там есть "справочное бюро".Справка оттуда: в русском языке есть слово БЕЛОРУССИЯ, БЕЛОРУССКИЙ соответственно, и Республика Беларусь. Так что пополни свою эрудицию.QUOTE Ідучы далей Тваім лагічным ланцужком, дык мы павінны жыць на вёсках, хадзіць у лапцях й слухаць фальклёр. Нет, это твоя логика. Значит, не всё так консервативно, как отношение к языку? Не имею ничего против. Но если "ланцужок" развития приводит к русификации- это плохо, а к американизации- это хорошо? Я спрашиваю, не потому, что не знаю ответ...Психологи считают, что выражение "женская логика" используют мужчины, испытывающие какие- то комплексы, пытаясь таким образом повысить свою самооценку. Но можешь продолжать в том же духе- практически в каждом твоём посте содержатся уничижительные характеристики собеседника. Это характеризует и тебя, в большей степени. Ты думаешь, я сейчас прочитаю про женскую логику, и побегу рыдать в подушки? Или начну в себе сомневаться? Ясно, что нет. Я веду диалоги не только на форумах, и не только с самодеятельными рэперами. Так зачем эти "не в обиду"? Белорусское традиционное воспитание? Культурка масс? Не в обиду! :D | |
|
QUOTE Молодец!Есть такой портал "Gramota. ru", он академический. Там есть "справочное бюро".Справка оттуда: в русском языке есть слово БЕЛОРУССИЯ, БЕЛОРУССКИЙ соответственно, и Республика Беларусь. Так что пополни свою эрудицию. Анро ўжо адказаў. Дарэчы апошнім часам вельмі голасна аб гэтым й шмат вядомых асобаў, мовазнаўцаў выказвалісь на гэту тэму, дык што дзіўлюся што такая вумная дзяўчынка аб гэтым ня чула ;) QUOTE Нет, это твоя логика. Значит, не всё так консервативно, как отношение к языку? Не имею ничего против. Но если "ланцужок" развития приводит к русификации- это плохо, а к американизации- это хорошо? Я спрашиваю, не потому, что не знаю ответ... Не, проста гэта ты терерабіла мою лёгіку. Якой русыфікацыіі і прычым тут тым больш амерыканізацыя?! Я адзін з нешмат якіх рэпераў у Беларусі які чытае рэп па Беларуску, дык тым больш не разумею тваю лёгіку, аб чым й напісаў. Толькі ты неведама чаму маеш такую звычку часценька перайначваць словы. QUOTE Психологи считают, что выражение "женская логика" используют мужчины, испытывающие какие- то комплексы, пытаясь таким образом повысить свою самооценку. Но можешь продолжать в том же духе- практически в каждом твоём посте содержатся уничижительные характеристики собеседника. Это характеризует и тебя, в большей степени. Ты думаешь, я сейчас прочитаю про женскую логику, и побегу рыдать в подушки? Или начну в себе сомневаться? Ясно, что нет. Я веду диалоги не только на форумах, и не только с самодеятельными рэперами. Так зачем эти "не в обиду"? Белорусское традиционное воспитание? Культурка масс? Не в обиду! :D Ну ўж павер на слава што я не маю вогуле не якіх комплексаў й тым больш у адносінах да жанчын. Псыхолягі розныя высновы робяць, але ўсе мы ведаем, што яны бываюць у большасці вельмі амыльныя. Гэта больш выглядае так што псыхолягамі гэтымі былі жанчыны якія хіба хацелі падбудавацца. Я б не пісаў так на сам рэч пра "жаночую лёгіку", але вельмі вялікі адсотак жанчын вельмі "цікава" перайначваюць пэўныя справы й робяць свае нейкія сьмешны высновы, вогуле не лягічныя. Таму палічыў што ў гэтым выпадку маю права выкарыстаць гэтае сфармуляванне.... не маючы рэчавістай мэты цябе гэтымі словамі крыўдзіць ;) Анро, сорркі за офф, але мусіў адпісацца ;) | |
|
QUOTE але мусіў адпісацца Наконт змяненняў правілаў рускай мовы я адкажу ўсёткі прыватна. Продолжим тему. Повторю вопрос Подберезского, на который не услышала ответа. Считаешь ли ты возможным применять прямые оскорбления к персонажам твоего творчества? Не унижает ли автор себя, раздавая оскорбительные эпитеты недостойным, по его мнению, людям, будь он потомок цыган или друг степей- калмык? Метод "глаз за глаз"? Для людей, которые окружают меня- это недостойно. И недейственно. Тем более с закрытым лицом и из глубин "сецiва". P.S.Не знаю, как обстоят дела в среде тех, кто считает белорусский язык "вясковым". Это правда. | |
|
QUOTE(Anro @ Oct 7 2005, 09:39) А што за гурт BGS? Што ў іх за трэкі, чуў, што ёсць іх песьні і на дыску "Пасадзіў Дзед РЭПку..." -Дык што за яна, аб чым, нагадайце. Вельмі добры гурт, раю паслухаць. Яны пачыналі раней за нас, але зараз аб іх мала чуваць. Іх можна паслухаць амаль толькі на іх канцэртах. Так, ёсць трэк на гэтай складанцы, але сама складанка гэта поўнае гумно дый здзек над беларускамоўным рэпам. QUOTE Считаешь ли ты возможным применять прямые оскорбления к персонажам твоего творчества? Я якраз адказаў на гэтае пытанне, уважлівы бы заўважыў. Так, лічу што мою да гэтага поўнае права. Паслухай, гэта рэп, а не папса. Тым ён і адрозневаецца ад іншых муз.накірункаў, што можаш казаць усё што лежыць на душы, й я гэта кажу і тым больш не лічу што гэта карыгодна. Ты вогуле калісці слухала ўважліва нейкі хіп-хоп ці прабуеш размаўляць аб ім не маючы вогуле паняцця што гэта такое й з чым яго "едзяць"?! | |
|
Опять несколько нелестных эпитетов в адрес собеседника- это твоя манера общаться? Речь сейчас не о рэпе как таковом. Продолжим приватно.
| |
|
QUOTE(Anro @ Oct 7 2005, 17:58) Дык што там за трэк, бо саму складанку я чуў, але без назваў, памятаю толькі тэмы песьняў, пра што чытае BGS на гэтым дыску? Шчыра кажучы не памятаю, але так сама тэмы "нашыя". Я не маю гэтай гаўнянай складанкі, толькі давялося яе праслухаць з два-тры раза, таму цяжка зараз узгадаць. QUOTE Опять несколько нелестных эпитетов в адрес собеседника- это твоя манера общаться? Калі мне нешта не падабаецца, дык я на гэта рэагую. Калі я лічу што хтосці дурак, дык я яму адчыненым тэкстам гэта кажу, албо пішу (калі няма як сказаць). Я не перабіраю ў словах, а назваю рэчы сваімі імёнамі. (Якраз у гэтым выпадку слова "дурак" было толькі прыкладам, да цябе не аднасілася... ) | |
|
QUOTE(Anro @ Oct 10 2005, 17:10) Даведаўся, што на дыску "Пасадзіў Дзед Рэпку..." 2. B.G.S. - Да Сонца( у прыпеве паецца: Мая справа - давіць вам ў вушы, каб вы разумелі, не толькі слухалі. Мы лепшыя, таму што духам дзюжыя, бо, брат з табой, адной справе служым мы... ) Слухай Кроў, ты ж Young Doggа ведаеш, а ён кажысь з Шчэпай тусаваўся, дык можа ён мр3 неяк дастане ад BGS. Ну мы з Янгам у адным лэйбале C.O.X. Production Так, яны дагэтуль тусуюцца, нават 7 кастрычніка выступалі ў Менску. Але Янг не мае іх мр3, я ўжо ў яго пытаўся. Вогуле цяжка знайсці іх запісы нават у сеціве.. | |
|
Я вось хацеў заўважыць што першыя крокі ў бел моўнам х-х ставіць гурт "Ліцей". Гэта ўражэнцы ўжо слаўнага Ліцэя ім.Я.Коласа які зачынілі ўлады Беларусі.
Меў магчымасць паслухаць іх у жывую і шчыра скажу што мне падабалась. Зразумела што трэба яшчэ шмат практыкавацца, шмат чаму навучыцца (хацяб у тэхнічнам пляне), але бачна што перад імі ёсць будучыня ў пляне бел рэп'а. Вось толькі што яны скончылі здымаць свой першы кліп. Яшчэ яго не бачыў, але як толькі яго атрымаю падзелюся з вамі. Так сама некалькі дзён таму размаўляў з хлопцамі. Яны запрасілі нас да супольнага трэка. Мы згадзілісь. Вырашылі што трэба зрабіць трэк непалітычны. Так сама будзе на яго зроблен кліп. Вырашылі застасаваць такую тактыку каб мець шанец з'явіцца на радыё й муз.телебачанні, каб людзі даведаліся аб бел.моўнам х-х. Тым самым сцягнуць слухачоў. Галоўнае каб яны зацікавіліся, а тады яны ўжо будуць шукаць іншых нашых запісаў і трапляць на нашыя вартасцёвыя трэкі. | |
|
QUOTE Галоўнае каб яны зацікавіліся, а тады яны ўжо будуць шукаць іншых нашых запісаў і трапляць на нашыя вартасцёвыя трэкі. Во-Во так і трэба, ато я як у Смаргонь прывёз усе вашы трэкі, дык ніхто там ніколі нічога "і каля" не чуў. Адразу адкажу, што былі такія каму гэта было дзіўна(гэта амаль усім), некаторым не вельмі(яны слухаюць толькі замежны, амераканскі рэп) і самі не беларусы і бел.мову дрэнна разумеюць(Анро маб. памятае, як мы у Руслі былі ;) ) , а многія бралі спісываць і рты разівалі паслухаў :D | |
|
А мы вось зараз у Варшаве, учора гралі канцэрт разам з Польскімі рэперамі Vienio i Pele (гэта ветэраны польскага хіп-хоп'а). Й атрымалась нам зрабіць відэа, дык што на працягу некалькіх дзён выкладзем гэта да сеціва й кожны зможа сабе спампаваць.
Канцэрт быў у рамах праграмы - "спалучэнне пакаленняў". Выступ быў у тэатры, й таксама выступалі акцёры. Былі людзі старшыя й малодшыя, вельмі цікавае спалучэнне. | |
|
QUOTE Выступ быў у тэатры, й таксама выступалі акцёры. Да, цікава будзе паглядзець. | |
|
:thumbsup:
| |
![]() ![]() |