Сморгонь.org | Наш город | Погода | Расписание поездов | Карты | Фото | Форумы | ЧАТ | Почта | Гороскоп

Здравствуйте, Гость ( Авторизация | Регистрация )

5 страниц  1 2 3 > »  
Тема закрытаСоздать новую темуСоздать новое голосование

> Расейская мова або сучасная эпідэмія Беларусі, У гэтым форуму мы разглядаем гэту праблему

Anro
Aug 30 2005, 17:10

Кару съел карусель
Мои альбомы

Пользователь offlineПрофайлОтправить личное сообщение
Вернуться к началу страницы
+Цитировать сообщение
Jazzwoman
Sep 2 2005, 08:00

импровизатор
Статус ICQ:
Мои альбомы

Anro, ты слишком категоричен. Прости, что не могу ответить на литературном белорусском- боюсь наделать ошибок. Мне простительно- я белоруска только наполовину и выросла в другой стране. "Нас з першых дзён рус-акупацыі прыручалі да гэтай мовы..." Ну, мы по возрасту не можем судить о первых днях русской окупации. И какие дни считать первыми? 39 год или то, что было девятью годами раньше? Знаю сморгонцев, считающих Сморгонь Польшей. Земли в центре Европы всегда переходили "из рук в руки", многие здесь прошлись...История такая штука, которая включает в себя тысячи нюансов, и действовали они в совокупности. Так что обсуждение одного из них всё равно не может претендовать на абсолютную истину. Белорусский язык очень интересный, и мне тоже непонятно, почему он так мало используется на белорусском телевидении и радио- это канал по которому язык проникает на уровень подсознания. Рекламу-то точно можно было бы на белорусском делать... Но вот о чём я постоянно думаю, почему никакая русская окупация не заставила заговорить по- русски прибалтов или казахов? И почему наступление английского языка по всем фронтам не заставило ни одну семью сменить язык внутрисемейного общения? Может, тут дело в схожести языков? Ты что про это думаешь?
P.S. Обещаю изучить белорусский литературный с дочкой в школе  :)
+Цитировать сообщение
Jazzwoman
Sep 2 2005, 20:01

импровизатор
Статус ICQ:
Мои альбомы

Усё даравальна да пары да часу, кожны чалавек павінен паважаць краіну ў якой жыве і размаўляць на той мове, на якой размаўляе дзяржава. Але ж у нас ўсё да наадварод
.
А как быть с теми, кто вырос уже с русским языком, на котором уже давно говорит всё государство? Заставить их всё изменить? Это право каждого человека- говорить на том языке, на котором он говорит от рождения. Другое дело, если человек меняет страну жительства- тогда всё понятно- говори, как все. А как заставить человека сменить язык общения, не сходя с одного места, грубо говоря? Как это сделать без насилия? Насильно мил не будешь, как известно. ( О русском языке можно сказать то же...) Так, может, прибалтам и грузинам их язык всё же милее? И никакое пророссийское правительство не заставило их говорить в семьях на русском. Может, в себе нужно причины поискать? Неужели народу нужен президент- националист, чтобы любить свой язык?  Не верится... Мне, чтобы любить язык, нужно любить людей, говорящих на этом языке. Так что только личным примером можно привлечь народ к языку. В этом плане ты всё правильно делаешь. Только поменьше категоричности, категоричность напрягает...
+Цитировать сообщение
Jazzwoman
Sep 2 2005, 23:12

импровизатор
Статус ICQ:
Мои альбомы

Прочла "мінулыя паведамленні гэтай тэмы"- как всё знакомо...Поиск виновного в своих бедах. ЗАСТАВИТЬ говорить- это приём из копилки коммунистов. Не уподобляйся. Хотела начать писать по- белорусски, но пока не буду- тренируй толерантность. Anro, ты интересный парень с выраженным художественным взглядом на мир, но художникам несвойственна агрессия. Заставлять других "поиметь счастье"- не об этом ли дедушка Ленин уже нам рассказывал? Проблема в том, что счастье для каждого человека своё. И демократия заключается в том, чтобы человек человеку не мешал своё счастье иметь. Но для этого культура должна достичь должного уровня развития, а она на пустом месте не растёт вообще. Особенно там, где всё по приказу сверху. Прикажет президент белорусам быть свободными и независимыми- и всё- новое поколение готово? А кто их вырастит? Белорусскоязычный интернат? На Украине ввели украинский язык как единственный государственный- но это не значит, что правительство повернулось к народу лицом. По- прежнему бесплатно не окажут даже первую медицинскую помощь. И люди погибают потому, что нет денег. Важен в этой ситуации язык, на котором говорит умирающий человек? Для гуманиста- нет, для нациста- да...А язык- как разменная монета, брошенная в политическую копилку- вот мы незалежнi и самостiйнi, и будем сами воровать народные деньги от проданного угля и металла. Большая часть украинского народа живёт очень бедно, просто за пределом...И им уже не до языков.Так что за красивыми словами политиков почти всегда скрываются личные интересы. Не дай себя провести! И последнее: для людей моего круга общения гораздо важнее ЧТО говорит человек, нежели язык, на котором он изъясняется. Ценность мысли не зависит от её языкового воплощения. Или ты так не думаешь?
+Цитировать сообщение
SMB
Sep 4 2005, 02:56

ACAB
Статус ICQ:
Мои альбомы

Прикол, Анро, в том, что и ты и я приехали в Сморгонь, а там ваще кто нибудь разговаривал на беларускай мове? Что меня взбесило, так это не столько то что я там беларускай мовы не учуў, а тое, што там даже различные надписи и названия магазинов или ларьков пишут на рускай мове, притом ткаих рускамоуных написаў з кожным днём становіцца усё больш а беларускамоўныя амаль ніхто не выкарыстоўвае. :angry:
+Цитировать сообщение
Jazzwoman
Sep 4 2005, 19:12

импровизатор
Статус ICQ:
Мои альбомы

А когда люди сами захотят заговорить на другом языке? Если нарастёт новый, современный, мощный пласт культуры на этом языке. А откуда он нарастёт? По приказу президента? От народа он должен нарасти, от корней. От интересных людей. А что у нас? Как интересный, яркий человек, так глядишь- он уже живёт где-нибудь в Европе, на худой конец в Москве. Вобщем, всё дело, как ни прискорбно, в уровне жизни населения. Чем выше уровень жизни, тем меньше отток интелектуальной части молодёжи за границу. Жили бы здесь, писали бы вывески своих магазинов на любимом языке, пили бы "карамбамбулю" на террасах по вечерам и видели бы будущее своих детей в своей стране. А государственных языков может быть несколько, так и поступают в цивилизованых странах с исторически сложившимся двуязычием. Швейцария, Люксембург, Канада- примеров может быть много. Живут и не парят себе мозги- говори, как хочешь. Главное, уважение к себе подобным.
+Цитировать сообщение
SMB
Sep 4 2005, 21:11

ACAB
Статус ICQ:
Мои альбомы

А когда люди сами захотят заговорить на другом языке? Если нарастёт новый, современный, мощный пласт культуры на этом языке. А откуда он нарастёт? По приказу президента? От народа он должен нарасти, от корней.

Сорамна мне аб гэтым гаварыць, але і у Расіі і Украіне беларусаў лічуць лахамі! Чаму? Тамушта з імі рабі усё што толькі пажадаешь, яны вераюць ва усё! У Беларусі ніколі нічога такога моцнага і аб'яднанага ад усяго народа ні шло. Беларусь драбілі і ніколі народ ні рваўся аб'яднацца, як напрыклад палякі ці яшчэ хто, мы заўсёды толькі сядзелі і глядзел як нас імелі і гаварылі як то ці гэта дрэнна. Былі горсткі якія змагалісь(Касцюшка, Каліноўскі...) , але і у тым та справа што гэта горсткі: 10 ці 1000 - гэта нішто :bang: . Трэба сотні тысяч (на мой розум наўрад ці такое калі-небудзь будзе, такі ж мы народ - БЕЛАРУСЫ). Вось і бацька зараз адчыняе Беларусь расіянам :rip:- большай цастцы народу - пох.. У Беларусі трэба з верху гнуць сваю палітыку - беларусізацыю, тады і нізы негледзячы самі "абеларусяцца"..куды ветрам занясе - туды і прынясе :balloon: :angry2:  :thumbdown:
+Цитировать сообщение
Jazzwoman
Sep 5 2005, 08:07

импровизатор
Статус ICQ:
Мои альбомы

У Беларусі трэба з верху гнуць сваю палітыку - беларусізацыю, тады і нізы негледзячы самі "абеларусяцца"..куды ветрам занясе - туды і прынясе

Кто сильней, тот и прав? Насилие ещё никого к счастью не привело. А "Я"- единственная подлинная реальность человека. Насилие вызывает отторжение, и рано или поздно маятник несётся в другую сторону. А потом обратно. Как остановить этот маятник насилия? Оставить "Я" в покое и дать ему жить без революций.
Так что сначала нужно сверху гнуть? Белорусизацию или цивилизованный рынок? Может, сначала нужно с налогами разобраться, дать белорусу заработать на родине, дать ему жить достойно, опять же на родине, а там глядишь и самосознание сформируется? И кто эти миллионы, голосовавшие за "батьку" на выборах? Что с ними делать? А ничего, нужно жить дальше. Отчего белорусы живут бедно? Оттого, что говорят не на литературном белорусском? Или оттого, что организовать работу некому? Мы уже довольно долго живём не в Союзе и России брать здесь нечего, я имею в виду природные ископаемые. Продуктов в России своих достаточно. В Европу попробуй продай- там своего хватает. Один мой знакомый ветеринар побывал на одной из Залесских ферм- говорит, что животные содержатся в жутком состоянии. Кто в этом виноват? Не эти ли "Я" на местах? Белорусов будут уважать не тогда, когда они перестанут говорить на русском языке, а тогда, когда они станут жить богато. И достойно делать каждый своё дело- хотя бы из уважения к самому себе.
+Цитировать сообщение
ambers
Sep 27 2005, 10:49

Гость

Лічу,каб адрадзіць беларускую мову патрэбна зрабіць яе дзяржаўнай(адзінай),закрыць большасць рускамоўных школ(як гэта робіцца ў Латвіі),і самім беларусам пачаць размаўляць. Ведаеце, як было ў Прыбалтыцы. Спытаеш што-небудзь па-руску,а табе гавораць:Я не разумею рускай мовы. Гэта дало свае вынікі.
Я лічу сябе латышкай і не разумею, як людзі могуць грэбаваць сваёй мовай.
+Цитировать сообщение
Jazzwoman
Sep 28 2005, 14:35

импровизатор
Статус ICQ:
Мои альбомы

Спытаеш што-небудзь па-руску,а табе гавораць:Я не разумею рускай мовы.
  :D  :D  :D  Зато в дорогих магазинах и ресторанах Риги- говори по- русски сколько захочешь- очень хорошо понимают, только бы клиент имел деньги. Деньги не пахнут. Смешно слышать.
+Цитировать сообщение
Krou
Sep 30 2005, 01:37

Приезжий
Статус ICQ:
Мои альбомы

QUOTE(Jazzwoman @ Sep 2 2005, 09:00)
Но вот о чём я постоянно думаю, почему никакая русская окупация не заставила заговорить по- русски прибалтов или казахов?
*

Па першае таму што Эстонцы гэта скандынавы й на іх асабіста не з'вярталі ўвагу (малая тэрыторыя); Латышы гэта Прусы (амаль немцы) й большасць была па боку Гітлера, таму яны катэгарычна адмаўлялісь; Літоўцы, тут ужо цікавей, гэта між іншым Жмудзіны (якія ў 39 годзе аддалі Клайпеду Гітлеру й перайшлі на яго бок без адзінага выстрэлу) а рэшта сёняшней Літвы гэта сьвядомыя Беларусы (трэба ведаць што Беларусь калісці называлася Літва, а Белая Русь гэта найбольшы этнічны рэгіён былой Літвы, такі самы як і Чорная, Чырвоная Русь.) Тыя сьвядомыя з Віленшчыны (Вільня законная сталіца сёняшняё Беларусі, дарэчы я дагэтуль лічу яе сваёй сталіцай) гэта ўся Беларуская інтэлігенцыя, якая была вывезена разам з іншымі сьвядомымі Літоўцамі (Беларусамі) у Сыбір, або забіта ў сябе (6-7 мільёнаў Беларусаў было забіта ў часе ІІ Сусьв.Вайны, дзе толькі 2 міл. у ваенных дзеяннях, а 5 міл. у сталінскіх рэпрэсіях). Засталіся толькі хлусы й слабыя людзі (дарэчы зараз мы бачым колькі іх патомкаў ходзіць па нашай Беларускай зямлі). А Віленшчына была аддана Жмудзінам-здраднікам па падпісанні пакту Малатова-Рыббентропа.
+Цитировать сообщение
Krou
Sep 30 2005, 01:56

Приезжий
Статус ICQ:
Мои альбомы

Дарэчы Анро абавяскова загляні сюды -  _http://barricada.h12.ru/1939.htm

Дый гэты ксёнжку раю прачытаць -  _http://www.litvin.org/

Што тычыца мовы, дык патлумачу. У нашай краіне засталося каля 30% сапраўдных этнічных Беларусаў (вы разумееце што мы выміраем?!), рэшта гэта прымясі розных нацыяў, або патомкі маскалёў. Таму лічу што нацыяналізацыя гэта адзінае выйсце каб мы не зніклі з Зямлі. Але вумная нацыяналізацыя, не на гвалт. Трэба ўсё рабіць стапнёва. Але так сама радавітым маскалям адбіраць права голасу, як гэта робіцца ў Літве. Яны ў нас госці й не будуць вырашацьза нас. Хіба што яны на сам рэч сумленна сябе хочуць лічыць за Беларусаў, й аддана змагаюцца за БЕЛАРУСЬ. Я нават асабіста ведаю аднаго негра з Менску які размаўляе толькі па Беларуску (па расейску нават не ўмее) й лічыць сябе Беларусам (такія людзі нам патрэбны). Вы разумееце што можа зрабіць так званае "меньшынство" калі яго больш за радавітых жыхароў. Можа аб'явіць аўтаномію й далучыць землі да напрыклад Расеі. Што зараз і робіцца. З усёй Беларусі засталася бы толькі Гарадзеншчына (там за шмат Палякаў, значыць яны сябе лічуць палякамі, а на сам рэч гэта Беларусы якім падабалася пры польскай акупацыі). Ці вы не разумееце гэтага спіску? Хто кіруе нашай краінай?! Патомак цыгана!

Таму выбачайце шаноўныя суседзі, маскалі, украінцы, мы супраць вас (скажам) нічога не маем, але нам трэба ратаваць сваю дупу.

А Расею мы вельмі любім, (!!!)..................

................ ім далей яна ад нас, тым больш мы яе любім!!!!   :D  :lol:  B)
+Цитировать сообщение
ambers
Oct 1 2005, 01:40

Гость

QUOTE(Jazzwoman @ Sep 28 2005, 14:35)
:D  :D  :D  Зато в дорогих магазинах и ресторанах Риги- говори по- русски сколько захочешь- очень хорошо понимают, только бы клиент имел деньги. Деньги не пахнут. Смешно слышать.
*

---------------------
Мабыць,Вы не былі ў Латвіі у пачатку 90-х гадоў.атмсфера была вельмі патрыятычная
+Цитировать сообщение
ambers
Oct 1 2005, 01:48

Гость

Krou
хочацца адмеціць,што і латышы і літоўцы перш за ўсё -балты.латышскі этнас складваўся з шматлікіх плямёнай-латаў,ліваў,куршаў,прусаў і інш.
Прусы-гэта зусім не немцы.Прусія-усх.частка Германія,зусім іншая рэч.Дарэчы,у рускай мове балты-прусы пішуцца з падоўжанай с.
Цяпер пра Клайпеду.Калі Вы разумееце ангельскую мову,можацы пачытаць вось тут:http://www.mlimuziejus.lt/3/31/319/319.htm
+Цитировать сообщение
Jazzwoman
Oct 1 2005, 16:46

импровизатор
Статус ICQ:
Мои альбомы

Мабыць,Вы не былі ў Латвіі у пачатку 90-х гадоў.атмсфера была вельмі патрыятычная

Отчего же, очень хорошо помню, как алкаши с бутылкой чернил за пазухой орали на нас, русских девушек :"По русски здесь не говорят!" и пытались изгнать из Латвии всех русских, невзирая на то, что они там и родились. Честно говоря, интеллигентные русские сами уехали. На их место приехали "новые русские", но уже не с сотней баксов в кармане. И по теперешним моим наблюдениям, живут в Латвии, как хотят. По крайней мере, в магазинах им рады, рестораны- отели приветствуют по- русски и никаких проблем. Не самая цивилизованная страна. Я не говорю уже про уровень жизни народа. Так что пусть там гордятся далёкими 90-ми, если больше нечем.
P.S. Anro, и ты будешь делать мне замечания за то, что я пишу по-русски? А содержание моих мыслей тебя не волнует? Мои взгляды на Сморгонь и Беларусь не имеют ценности, если высказываются не по- белорусски? Оглянись вокруг! Или мне нужно было завести эту же тему на русском языке и там высказываться? Учись читать мысли, а не буквы.
+Цитировать сообщение
Jesse James
Oct 3 2005, 16:48

Child of Dill
Мои альбомы

Нажаль, зараз сапраўдных беларусаў амаль не засталося

Растлумачце мне, калі ласка, як можна вызначаць ступень прыналежнасці да беларускай нацыі, зыходзячы толькі з пункту гледжання мовы? Я не адмаўляю: мова  - адна са складаючых культуры, але ж не галоўная і тым больш не адзіная.
У мяне есць знаемы, які нарадзіўся і доўгі час жыў у Германіі, потым - у Сірыі і Расіі. Мову не ведае ўвогуле, але лічыць сябе, ды і не толькі лічыць, а З'ЯЎЛЯЕЦЦА сапраўдным беларусам.
І той факт, што я пішу і размаўляю па-рускі,не завязваю на шыі бела-чырвона-белы сцяг (хаця такое было, і неаднойчы), і не нашу наш герб у адной руцэ і заклік "Жыве Беларусь!" у другой, яшчэ не сведчычь аб тым, што я не сапраўдная беларуска.

Што датычыцца "цяжкасцей перакладу": калі Паважанаму Мадэратару падабаецца праца перакладчыка - вельмі добра. Але ж, пажадана, (і, спадзяюся, гэтую прапанову падтрымаюць) каб перакладзеныя паведамленні змяшчаліся побач з арыгінальнымі тэкстамі. Усе ж такі, у нас пакуль дзве дзяржаўныя мовы:))
+Цитировать сообщение
Sider
Oct 3 2005, 20:39   Настроение:  возбужден

...плохой танцор...
Мои альбомы

Растлумачце мне, калі ласка, як можна вызначаць ступень прыналежнасці да беларускай нацыі, зыходзячы толькі з пункту гледжання мовы?

Можна. Калi ты не паважаеш мову - ты не паважаеш БЕЛАРУСЬ!!!
+Цитировать сообщение
Jazzwoman
Oct 3 2005, 23:29

импровизатор
Статус ICQ:
Мои альбомы

Опять двадцать пять! Мы же договорились о понятии "родной язык"? Или нет? Родным считается язык, на котором человек начинает говорить и на котором говорят его родители, а не язык, совпадающий в названии с названием государства. Так кто из нас отрекается от родного языка?  Абсолютно согласна с DreamGirl-  патриотизм человека измеряется не количеством печатного текста на белорусском языке (сделанного при помощи электронного переводчика), а чувствами и делами.
Як магчыма адрачыся ад свайго роднага духу, ад бацькоўскага запавета - я не разумею.
Что за патетика? Ты знаешь "запавет" моего отца? Откуда? Или у нас опять, как при "совке" отец один? Прошли времена шагания строем.
2Sider:
Калi ты не паважаеш мову - ты не паважаеш БЕЛАРУСЬ!!!
Обоснуй! Уважать язык и свободно владеть языком- не одно и то же.
+Цитировать сообщение
Krou
Oct 4 2005, 01:25

Приезжий
Статус ICQ:
Мои альбомы

QUOTE(DreamGirl @ Oct 3 2005, 17:48)
Растлумачце мне, калі ласка, як можна вызначаць ступень прыналежнасці да беларускай нацыі, зыходзячы толькі з пункту гледжання мовы? Я не адмаўляю: мова  - адна са складаючых культуры, але ж не галоўная і тым больш не адзіная.
*

Ну зыходзячы з таго што ты напісала дык у нас у краіне 30% размаўляе па беларуску  :)  Трэба спачатку думаць, а пасля пісаць (не ў крыўду, сапраўды :* )

Тут справа ў іншым, а дакладна ў паходжанні данай асобы. Твой знаёмы мог жыць і ў Нямеччыне і ў Сырыі і ў Расеі, але калі ягоныя бацькі-дзеды-прадзеды нарадзіліся ў Беларусі з Беларускай крыві дык ён 100% Беларус. Але ж я кажу аб іншым. У нашай краіне 70% гэта не сапраўдныя Беларусы, не таму што яны не размаўляюць па Беларуску, ці не крычаць "Жыве Беларусь" (дарэчы яна не жыве, а істнуе). А таму што ў іх жылах не плыве Беларуская кроў, а розныя прымася й (падкрэсліваю) у большашці. Бо 100% чыстакроўную асобу цяжка на сам рэч знайсці. Шмат асобаў з рознымі прымесямі жывуць, а менавіта расейскімі.
Хоць могуць быць адступствы. Я напрыклад ведаю негра, клічуць яго Андрусь, ён вакаліст групы Рэха (на Басовішчы можна было пачуць іх). Ён напрыклад размаўляе толькі й выключна па Беларуску, а расейскай вогуле НЕ ВЕДАЕ, нарадзіўся ў вёсцы, каб сьмяшней было :) Дык калі на БТ рабілі з ім праграму ён змусіў нават вядучага размаўляць па Беларуску  :lol:  Ён сябе лічыць за Беларуса. І гэта я разумею. Такіх бы нам больш!
Проста трэба памятаць што Сталін забіў 5 мільёнаў Беларусаў, выбіў амаль усю інтэлігенцыю й заседліў нашу тэрыторыю расейцамі.
Людзі ці вы не разумееце што Сталі і зараз сучасны ўлады Расеі нашчылі й нішчуць нашу радзіму?
Ці не хто з вас не ведае што такое гэопалітыка ???
Маскалі й Кітайцы найлепш з усіх у свеце ўмеюць пільнаваць всаіх гэопалітычных інтэрэсаў. Усе іншыя ў параўнанні з імі гэта дзеці. Каб прыўласціць сабе нейкую тэрыторыю не заўсёды трэба ваеваць. Хопіць добра ведацца на гэопалітыце, а маскалі як раз ведаюцца выдатна.
Паглядзіце што яны з намі зрабілі й робяць!!! Пачынаючы з Екатырыны ІІ, а скончваючы Пуцінам. Екатырына брала ў палон нашых селян, Сталін забіў 5 мільёнаў Беларусаў, (ведаў што каб знішчыць нацыю трэба яе пазбавіць культуры і мовы, і ахоўнікаў гэтага народнага багацтва - інтэлігенцыі). Пуцін маніпуліруе зараз Беларуссю й нішчыць яе акцэптуючы прамаскальскага Лукашэнку. А вы яшчэ за гэта ўсё, нібыта ў падзяку размаўляеце па расейску??????!!!!!!! НЕ СОРАМНА ВАМ ????????????? І або вы уваходзіце ў лічбу здраднікаў, а або 70% маскалёў й прымесяў маскальскіх жывучых сёння на нашых святых тэрыторыях! (бо толькі маскалі на што дзень размаўляюць па маскальску).

Й толькі не кажыце што я фашыст (зноў добра зробленая маскальская прапаганда, дзе ўпёрлі людзям да галавы, што патрыёт й нацыяналіст гэта фашыст.) Я проста вельмі кахаю сваю Бацькаўшчыну. Шаную сваіх продкаў якія аддавалі жыцё за нас, нашы землі. Для мяне тое што зараз робіць большасць людзей ў Беларусі, гэта як бяз чышчэнне памяці нашых айцоў, дзедоў й прадзедаў................................

Прошли времена шагания строем.

Сонейка, не куды яны не прайшлі, а калі ты гэтага не бачыш, дык гэта сведчыць толькі аб малой эрудыцыі. (зноў не ў крыўду  ;)  )

Ты знаешь "запавет" моего отца?

Анро меў напэўна на ўвазе "запавет продкаў, Бацькаўшчыны"
+Цитировать сообщение
Guest
Oct 4 2005, 01:43

Гость

QUOTE(Jazzwoman @ Oct 1 2005, 16:46)
Отчего же, очень хорошо помню, как алкаши с бутылкой чернил за пазухой орали на нас, русских девушек :"По русски здесь не говорят!" и пытались изгнать из Латвии всех русских, невзирая на то, что они там и родились. Честно говоря, интеллигентные русские сами уехали. На их место приехали "новые русские", но уже не с сотней баксов в кармане. И по теперешним моим наблюдениям, живут в Латвии, как хотят.

-----------------------------
Чаму ж усе рускія такія шавіністы?Да вы ведаеце,што такое 90-я гады?Гэта найвялікшая падзея-атрыманне незалежнасці. Мы тады былі адзіным народам,людзі ішлі на танкі,барыкады,паміралі за ідэю. І калі мая рука была ў тваей руцэ, а твая -ў яго тады нас не маглі перамагчы.вы не ведаеце як БОЛЬШАСЦЬ рускамоўных адносяцца да Латвіі-яны не хочуць быць грамадзянамі,не хочуць вучыць мову,яны ненавідзяць Латвію.Не верце тэлебачанню-у Латвіі адзін з самых ліберальных законах аб атрыманні грамадзянства
+Цитировать сообщение

5 страниц  1 2 3 > » 
Тема закрытаСоздать новую тему
Читайте также: Трасянка · Беларускія анэкдоты! :) · Беларуская літаратура · Беларуская музыка - на беларускай мове!

Реклама: ·